Babyshower

De babyshower is over gewaaid vanuit Amerika en houd kort gezegd in dat je de mommy to be in het zonnetje zet. Meestal gebeurd dat met hapjes, spelletjes en kado’tjes.

Als je een babyshower gaat organiseren, kom je er al snel achter dat een beetje leuke babyshower geld kost. Echter; je kan met weinig middelen een originelere en gezellige babyshower organiseren.

Wij laten je zien hoe je dit kunt doen!

Versiering
Knip letters uit karton. Vervolgens knip je uit bijvoorbeeld inpakpapier dezelfde letters. Plak ze over elkaar. Vervolgens kun je ze met een knijper aan een touwtje hangen en daar is versiering nummer 1!

afbeelding-baby-tekst

Koop witte/transparante ballonnen en vul deze met confetti.
Ga voor de confetti naar de bouwmarkt. Haal verfstaven in de kleuren die passen bij het geslacht van de baby. Kies twee extra kleuren per geslacht. Bij een meisje kun je bijvoorbeeld roze, hard roze en wit. Bij een jongen kun je blauw, beige en donkerblauw combineren. Stop dit in de ballon, blaas hem op en tada! Een unieke ballon voor weinig, die voor een feestelijke sfeer zorgt.
Je kunt er ook nog voor kiezen om iets op de ballon te schrijven of tekenen. Doe dit met een merkstift en laat het even drogen zodat het niet gaat vlekken.
afbeelding-ballon-confetti

Hapjes en drankjes
Dit is vaak een van de grootste uitgaves bij een babyshower. Zorg er daarom voor dat je de babyshower tussen de maaltijden door plant, bijvoorbeeld om 14.00 in de middag.

Drinks
Maak het gezellig! Zet bijvoorbeeld een grote kan op tafel met limonade en fruit erin. Schenk dit in glazen met vrolijke rietjes en de toon op tafel is gezet. Naast het feit dat iedereen limonade lust, scheelt het je ook een hoop sjouwen met flessen fris vanaf de supermarkt.
afbeelding-limonadetap
Food
Bij een gezellige dag horen lekkere hapjes. Ook deze zijn makkelijk te realiseren voor weinig. Zoals deze gezellige candy’s!
afbeelding-babyshower-food
Koop soepstengels, chocola en versiering in de vorm van spikkeltjes ed. Laat vervolgens chocola smelten, haal de soepstengels hier doorheen en sprinkel versiering aan de top. Et Voila! Een gezellig hapje voor elk budget!

afbeelding-soepstengels-chocola

Wil je ook hartige hapjes neerzetten? Kies dan bijvoorbeeld voor de kleine pizza’s.
Haal bladerdeeg, tomatensaus, ui, salami en champignons. Snijd elk blaadje bladerdeeg in vieren en maak van elk een pizza’tje. Even in de over en je hebt een origineel en geliefd hapje gemaakt. Eet smakelijk!
afbeelding-kleine-pizza

 

Met deze tips zet je een gezellige babyshower neer. Benieuwd naar tips voor de male babyshower?
Bekijk ze hier!

Je kunt dit bericht delen via:
Instagram
Facebook
Twitter
Neem contact op

Geef een reactie