Gratis uitjes in Zuid-Holland!

Met het gezin een goedkoop dagje uit in de provincie Zuid-Holland? Dat kan! Wij hebben een aantal gratis uitjes voor je op een rijtje gezet, verdeeld over Zuid-Holland. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de kinderboerderij, pluk groente en fruit óf bezoek een grote speeltuin en dan allemaal met gratis entree!

Weizigt in Dordrecht 

plattegrond weizigt
Deze niet alledaagse stadsboerderij laat je niet alleen verbazen over de mogelijkheden, maar ook over de dieren die er rondlopen. Het natuurterrein van een schrale 2 hectare groot biedt namelijk veel verschillende activiteiten. Zo is er een koetshuis, aquarama, bijenstal, klimaatkas, vogeleiland, knuffelweide, stal en een speeltuin. Een van de leukste gratis uitjes van Zuid-Holland als je het ons vraagt! Bekijk de plattegrond om een beeld te krijgen van deze stadsboerderij.
Entree: gratis
Opmerking: tegen betaling kun je een rondleiding volgen van 1,5 uur.

Het hof van Buytenland


buytenhofDe Buytenhof is een plek waar je een rustig dagje uit met het gezin beleeft. Op dit boerenlandgoed kun je appelbloesem ruiken, aardbeien, appels, kruiden of bloemen plukken en varkens zien wroeten. Mensen met een beperking helpen de boer zelfs mee op het land. Na het helpen van de boer, of  het plukken van je aardbeitjes kun je nog even genieten van het uitzicht bij de theeschenkerij.

Entree: gratis
Opmerking: houdt de agenda in de gaten want er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

 

Dierendal in Waddinxveen

dierendalKinderboerderij Dierendal is een fijne plek met groenvoorzieningen. Je kunt dieren hier aaien, voeren, aanraken, spelen.. Het mag allemaal! Het hele jaar door worden hier activiteiten georganiseerd om kinderen wat te leven over de bewoners van Dierendal.
Entree: gratis

 

 

sonneveld

Landwinkel Sonneveld in Benthuizen

Laarzen aan, een mand of tas mee en de boomgaard in om appels te plukken! Een gezellig en educatief uitje voor het hele gezin. In de landwinkel zelf worden eigen producten verkocht, zoals honing, vruchtsappen, bakproducten, noten en natuurlijk vers fruit. Én je kunt in de schenkerij genieten van land- en huisgemaakte appeltaart.
Entree: gratis
Opmerking: houdt te website in de gaten voor de activiteiten. Tevens verschilt per soort wanneer in het seizoen deze geoogst wordt.

 

Bijdorp in Sassenheim

bijdorp
Deze grote speeltuin in de bollenstreek bevat veel verschillende speeltoestellen voor diverse leeftijden. Zo vindt je er een zandbak met waterspeelbaan, klimrekken/klimparcours, schommels, kabelbaan, trampolines, draaimolen, voetbalveldje, glijbanen en ga zo maar door. Klinkt als de ideale speeltuin waar de kids zich wel eventjes kunnen vermaken, vindt je niet?
Entree: gratis
Opmerking: terras met loungebanken aanwezig voor de begeleiding

 

De Goudse Hofsteden

Aan de rand van Gouda vindt je kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’. Op deze kinderboerderij vindt je heel veel dieren, een moestuin en een speeltuin, maar ze organiseren ook dagelijks leerzame activiteiten voor kinderen. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. Bijzonder aan deze kinderboerderij is dat ze een bij- en vlindertuin hebben. 
Entree: gratis
Opmerking: de kinderboerderij beschikt niet over een eigen parkeerplaats. De auto dient te worden geparkeerd in de naast gelegen wijk.

 

Jeugdspeelpark in Hendrik Ido Ambacht

jeugdspeelpark
Zowel ouderen als kinderen komen op het park om te wandelen, te spelen en om naar de dieren te kijken. Educatie en plezier gaan hand in hand. Kinderen van elke leeftijd kunnen hier losgaan met klimmen, glijden, schommelen maar ook heerlijk vies worden bij de zand/water speelplaats. Ook zijn er verschillende dieren; van papegaaien en muizen tot pony’s.
Entree: gratis

Opmerking: elke maandag gesloten

TIP

In uw regionale krant wordt vaak per week of maand een overzicht geplaatst met activiteiten die gaan komen. Hier zitten vaak ook gratis activiteiten bij. Dat is dus weer een gratis dagje, en nog in de buurt ook!