Een unisex babykamer? Zo moeilijk is dat niet!

Er zijn genoeg stellen die een kindje verwachten maar niet willen weten wat het geslacht van de baby is. Spannend tot het einde, maar er moet voor de komst van de kleine toch het een en ander geregeld worden. Waaronder de babykamer! Maar wist je dat helemaal niet zo moeilijk is om een unisex babykamer te realiseren?

Een unisex babykamer lijkt misschien lastiger dan het is. Tuurlijk hebben jullie je eigen smaken, maar omdat je heel veel met wit/ beige en grijs kan doen, zal het je verbazen hoeveel keuze je hebt. Maak de kamer compleet met gekleurde accenten na de komst van jullie wondertje.

 

Unisex babykamer blauw Deze kamer is vrij neutraal, ondanks dat er blauwe accenten gebruikt worden maakt dat het niet direct een jongenskamer. Is het een meisje? Voeg een dromenvanger toe, hang haar kleertjes aan een tak die vanuit het plafond opgehangen is, en maak een plankje met haar knuffels en boeken.

Is het toch een jongen? Vervang dan het schilderij voor iets stoers, zoals een Stuffed Animal Zoo. Scoor een stoer hobbelpaard of maar van pallets een boekenplank.stuffed animal zoo

 

 

 

 

 
unisex babykamer wit Houdt je alles wit, dan is het leuk om de kamer naderhand kleine accenten te geven als bijvoorbeeld gekleurde hydrofieldoeken die je in het zicht in de commode kwijt kunt. Je kunt er ook voor kiezen om na de geboorte het kamertje wat op te fleuren met muurstickers. Genoeg inspiratie kun je hier vinden. Hang een naamslinger op, of zet een stoere auto neer; het is niet heel lastig om naderhand de kamer om te toveren tot een gezellige of stoere kamer.

 

 

 


unisex babykamer wit-zwart

Zwart / wit kan ook! Het is makkelijk te combineren met veel accessoires die na de geboorte aan het kamertje kunnen worden toegevoegd. Houdt je van lichtblauw? Of ben je meer van het stoere oker geel? Zelfs roze past bij deze stijl. Zet bijvoorbeeld een tafeltje met een stoeltje in een hoek van de kamer met een gekleurde knuffel. Of je kunt ervoor kiezen om een gaaspaneel aan een muur te bevestigen en met verschillende foto’s, teksten of afbeeldingen de kamer een kleurige touch te geven. Zo maak je van een unisex babykamer, een babykamer met meer karakter.